Isărescu: Vremea finanţărilor ieftine se apropie de sfârşit

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a susţinut că România este la limită cu obţinerea finaţărilor ieftine pentru sursele financiare atrase de stat, ceea ce înseamnă că toată economia ar trebui să se pregătească să ia în calcul dobânzii mai mari, informează Ziarul Financiar.

17 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Vremea finanţărilor ieftine se apropie de sfârşit

Isărescu: Vremea finanţărilor ieftine se apropie de sfârşit (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

De la începutul anului Ministerul Finanţelor face mari eforturi pentru a nu plăti la lei o dobândă mai mare de 7%, dar sumele pe care le obţine sunt destul de mici în raport cu necesarul de finanţare. Însă presiunile băncilor de a obţine o dobândă mai mare sunt destul de accentuate.

"Suntem la limita finanţării relativ ieftine a deficitelor noastre. Dacă facem deficite mai mari, toată creşterea de deficit se duce pe dobândă, pe majorarea costului creditului", a spus Isărescu.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici