Japonia, China, Coreea de Sud şi alte ţări asiatice înfiinţează un fond de criză

Un număr de 13 state din Asia de Sud-Est, inclusiv Japonia, China şi Coreea de Sud, au convenit înfiinţarea unui fond de până la 120 miliarde de dolari care să furnizeze lichidităţi, la nevoie, în timpul crizei economice.

87 afișări
Imaginea articolului Japonia, China, Coreea de Sud şi alte ţări asiatice înfiinţează un fond de criză

Japonia, China, Coreea de Sud şi alte ţări asiatice înfiinţează un fond de criză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Japonia a prezentat şi un program de 6.000 de miliarde de yeni (61,54 miliarde dolari) pentru susţinerea ţărilor afectate de criză.

Analiştii consideră că deciziile, anunţate la reuniunea anuală a Băncii Asiatice pentru Dezvoltare, ar putea genera, luni, un anumit optimist pe pieţele regionale.

Potrivit programului, China şi Japonia vor avea o contribuţie de câte 32% la fondul regional, numit Chiang Mai Initiative.

Coreea de Sud va furniza16% din fondurile necesare, iar restul obligaţiilor financiare vor reveni ASEAN, asociaţia a zece state din Asia de Sud-Est.

Fondul va fi lansat până la sfârşitul acestui an, urmând să fie înfiinţată o instituţie de monitorizare a economiilor din regiune, cu sprijinul Băncii Asiatice.

În plus, va fi creată o garanţie de 500 de milioane de dolari pentru obligaţiunile corporatiste în monedă locală.

ASEAN include Brunei, Cambodgia, Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar, Filipine, Singapore, Thailanda şi Vietnam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici