Japonia, China şi Coreea de Sud vor înfiinţa o nouă organizaţie în sectorul bancar

Japonia, China şi Coreea de Sud vor înfiinţa o nouă organizaţie financiară regională, prin intermediul căreia vor coopera în ceea ce priveşte reglementările din sectorul bancar şi măsurile necesare pentru stabilizarea pieţelor financiare asiatice, potrivit ziarului Yomiuri.

10 afișări
Imaginea articolului Japonia, China şi Coreea de Sud vor înfiinţa o nouă organizaţie în sectorul bancar

Banca Naţională a Japoniei

După constituirea noii instituţii, reprezentanţi ai ministerelor de Finanţe, băncilor centrale şi autorităţilor de reglementare din cele trei state se vor reuni periodic pentru a analiza paşii necesari pentru îmbunătăţirea monitorizării instituţiilor financiare şi pentru a sprijini transparenţa, se arată în publicaţia japoneză, care nu precizează sursa informaţiilor.

Statele membre ale Asociaţiei Ţărilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) vor fi invitate să facă parte din noua organizaţie, care va avea obiective similare cu cele asumate de Forumul pentru Stabilitate Financiară, însă la nivel regional.

Forumul pentru Stabilitate Financiară este format din autorităţile de reglementare a pieţelor financiare din Grupul celor Şapte state puternic industrializate.

Din ASEAN fac parte Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore şi Tailanda, iar grupul a fost înfiinţat în 1967 cu scopul de a accelera creşterea economică a statelor membre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici