Jeep şi Suzuki au folosit „strategii interzise de emisii”. Maşinile care încalcă nivelul de noxe acceptat de UE

Autoritatea rutieră olandeză a anunţat că Jeep Grand Cherokee produs de Fiat Chrysler precum şi modelele diesel Vitara de la Suzuki încalcă regulile privind emisiile şi trebuie să fie remediate sau să facă obiectul unei interdicţii de vânzare în Europa.

1144 afișări
Imaginea articolului Jeep şi Suzuki au folosit „strategii interzise de emisii”. Maşinile care încalcă nivelul de noxe acceptat de UE

RDW, care acţionează ca autoritate de reglementare de referinţă pentru toată Uniunea Europeană, a anunţat că Jeep a dezvoltat o soluţie software şi că a sugerat companiei să recheme modelul în Europa, pentru instalare.

RDW a adăugat că Suzuki nu a găsit încă o soluţie pentru Vitara. "Suzuki trebuie să vină cu măsuri de îmbunătăţire adecvate sau RDW va începe procesul de revocare accesului său european", a declarat RDW într-un comunicat, adăugând că a început şi procesul de revocare a aprobării pentru Jeep Grand Cherokee, ca o „măsură de precauţie .“

Autorităţile de reglementare din întreaga lume testează modelele diesel, după ce Volkswagen a recunoscut în 2015 că a folosit software ilegal pentru a înşela testele de emisii din SUA.

RDW a declarat că a găsit atât Jeep Grand Cherokee, cât şi Vitara au folosit „strategii interzise de emisii” astfel încât să poată să emită niveluri mai ridicate de noxe pe şosele faţă de ​​condiţiile de testare.

Secretarul de stat olandez pentru infrastructură, Stientje van Veldhoven, a declarat într-o scrisoare către Parlament că va informa procurorii despre constatările RDW.

Fiat Chrysler şi Suzuki nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici