Jocurile de noroc, afectate de criza economică

“Nicio stradă fără o sală de joc” - a fost motto-ul care a stat la baza apariţiei a sute de cazinouri în România ultimilor doi ani. În fiecare cartier din oraşele mari au apărut cel puţin două-trei săli, concurând pe spaţii cu băncile şi farmaciile. Criza şi unele schimbări legislative vor aduce mai multă raţiune în această piaţă care părea să nu se mai oprească.

56 afișări
Imaginea articolului Jocurile de noroc, afectate de criza economică

Jocurile de noroc, afectate de criza economică (Imagine: Mediafax Foto)

Această piaţă a mai avut un avânt de dezvoltare în anii ’90, dar, în prima parte a anilor 2000, modificările din Codul fiscal aprobate în mandatul lui Decebal Traian Remeş scoteau de pe piaţă cele mai multe din sălile de jocuri electronice.

În 2005, o razie dură a ANAF, condus la acea vreme de Sebastian Bodu, închidea unele dintre cele mai mari cazinouri live din ţară.

Din 2006-2007, legislaţia s-a mai îmblânzit - în special în ceea ce priveşte taxarea jocurilor de noroc -, au crescut semnificativ veniturile, iar România a devenit de această dată atractivă pentru marile grupuri internaţionale din industria gamblingului.

Citeşte mai multe despre piaţa cazinourilor din România pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici