Kaufland începe să-şi repatrieze capitalul şi trimite 25 de milioane de euro la compania-mamă

Lanţul de hipermarketuri Kaufland România, liderul comerţului local, va trimite către compania-mamă din Germania 110 mil. lei (25 mil. euro), potrivit unui anunţ din Monitorul Oficial. Aceasta este prima mutare de acest gen a Kaufland de la intrarea companiei pe piaţă în 2005 şi este totodată o mutare neobişnuită pentru comerţul local cu dominantă alimentară, unde companiile-mamă încă mai pompează bani în businessurile din România.

1955 afișări
Imaginea articolului Kaufland începe să-şi repatrieze capitalul şi trimite 25 de milioane de euro la compania-mamă

Kaufland începe să-şi repatrieze capitalul şi trimite 25 de milioane de euro la compania-mamă

Această mutare a Kauf­­land vine în contextul în care com­pania a frânat şi ex­pan­siu­nea, deci ne­ce­sa­rul de inves­ti­ţii a scă­zut. Com­pania va des­chi­de în tot anul 2015 doar cinci hiper­­mar­ke­turi în care va in­vesti 150-225 mil. lei. Re­tai­­le­rul a avut doar anul tre­­cut pro­­fit în Ro­mâ­­­nia de 409 mil. lei. De la ve­ni­rea pe piaţă însă pro­­fitul cu­mulat a fost de 1,5 mld. lei.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici