KPMG va întocmi situaţiile financiare ale Fondului Proprietatea

Fondul Proprietatea a selectat oferta depusă de KPMG România la licitaţia organizată pentru selectarea firmei care va întocmi situaţiile financiare individuale şi consolidate ale Fondului, în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară.

26 afișări
Imaginea articolului KPMG va întocmi situaţiile financiare ale Fondului Proprietatea

KPMG va întocmi situaţiile financiare ale Fondului Proprietatea

Fondul Proprietatea a primit, până la termenul limită (4 septembrie), două oferte, din partea KPMG România şi BDO Conti Audit.

"Procedura de selecţie a fost finalizată, joi, 11 septembrie, fiind declarată câştigătoare oferta depusă de KPMG România", se arată într-un anunţ al Fondului.

Astfel, KPMG România urmează să realizeze situaţiile financiare individuale ale companiei în conformitate cu IFRS pentru exerciţiile financiare încheiate la 31 decembrie 2006, respectiv finele anului trecut şi situaţiile financiare consolidate finalizate la 31 decembrie 2007.

În luna august, Fondul Proprietatea a organizat mai multe licitaţii pentru selectarea unui depozitar, unui asigurător de răspundere civilă legală a managerilor şi a unor servicii de evaluare pentru un număr de 12 participaţii deţinute de Fond la diverse companii, cele mai multe fiind din domeniul energetic.

În urma analizării documentelor depuse, compania a ales Bancpost pentru serviciile de depozitare şi AON România pentru serviciile de asigurare.

La începutul lunii august, Fondul a primit 28 de scrisori de intenţie la procedura de selecţie a administratorului. Compania care va administra Fondul Proprietatea urmează să fie selectată până la finele acestui an, printr-o licitaţie internaţională.

Fondul va fi listat la bursă în prima parte a anului viitor, potrivit ultimelor date prezentate de conducerea companiei.

În luna mai, Fondul Proprietatea a selectat Schroders Investment Management din Marea Britanie pentru servicii de consultanţă financiară, firma urmând să ofere şi consiliere în alegerea administratorului de fond.

Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, în decembrie 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici