Lazea: Sper, "din prostie", că excesele salariale nu se vor repeta în 2009

Economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, a declarat vineri că speră, "din prostie", că nu vor exista, în 2009, an electoral, excese fiscale şi salariale, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, când de asemenea au avut loc alegeri.

12 afișări
Imaginea articolului Lazea: Sper, "din prostie", că excesele salariale nu se vor repeta în 2009

Lazea: Sper, "din prostie", că excesele salariale nu se vor repeta în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

"Anul trecut în mod clar a fost amprenta unui an electoral. Sperăm ca anul ăsta, chiar dacă este din nou an electoral, să nu mai avem aceleaşi excese fiscale şi salariale. De ce sperăm? Nu ştiu... din prostie. Nu ştiu de ce sperăm. Pentru că văd că sindicatele iarăşi vorbesc de creşterea salariului minim de la 600 la 800 (de lei - n.r.), deci cu 33%", a spus Lazea.

El a amintit că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus că, atât timp cât se vorbeşte despre creşteri de 30%, va fi o criză permanentă, deoarece diferenţa dintre aceste majorări şi productivitatea muncii ajunge fie în inflaţie, fie în deprecierea cursului de schimb.

"Nu putem să înţelegem ca ţară şi ca indivizi chestia asta? O să mai stăm şi o să avem în continuare aceleaşi probleme", a conchis Lazea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici