Legea privind liberalizarea preţurilor la energie: De ce şi-ar schimba consumatorii furnizorul de electricitate?

Una dintre părţile bune ale legii privind liberalizarea preţurilor la energie electrică ar fi că orice consumator îşi va putea schimba furnizorul de energie electrică în trei săptămâni, după aprobarea în Parlament a proiectului, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute ministrul Economiei, Lucian Bode.

340 afișări
Imaginea articolului Legea privind liberalizarea preţurilor la energie: De ce şi-ar schimba consumatorii furnizorul de electricitate?

Legea privind liberalizarea preţurilor la energie: De ce şi-ar schimba consumatorii furnizorul de electricitate? (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

În realitate însă, posibilitatea schimbării furnizorului este posibilă, teoretic, încă din 2007, dar, în practică, ea este în continuare aproape imposibil de făcut la costuri mai avantajoase , pentru că în momentul în care un client vrea să schimbe actualul furnizor el nu mai beneficiază de preţul reglementat, iar furnizorii nu sunt interesaţi de un client casnic, pentru că are un consum prea mic.

Proiectul noii legi a energiei a fost adoptat vineri de Executiv şi a fost trimis în Parlament.

"Din momentul în care proiectul va fi aprobat de Parlament, puteţi să vă schimbaţi furnizorul în maximum trei săptămâni şi furnizorii se vor gândi de 100 de ori la ce facilităţi vor oferi clienţilor", a declarat vineri ministrul Lucian Bode.

În teorie, schimbarea furnizorului este posibilă încă din 2007

De altfel, şi expunerea de motive a proiectului precizează că un client poate opta pentru schimbarea furnizorului. "Proiectul de act normativ garantează clienţilor finali schimbarea furnizorului de energie electrică în termen de trei săptămâni, în baza unei proceduri transparente, şi instituie totodată posibilitatea clienţilor finali de a încheia contracte cu mai mulţi furnizori de energie în acelaşi timp, pentru un singur loc de consum, drept ce le revine exclusiv clienţilor noncasnici de mari dimensiuni, a căror putere maximă aprobată prin avizul tehnic de racordare este stabilită prin reglementările ANRE", arată expunerea de motive a proiectului, obţinută de gândul.

Citeşte mai multe despre schimbarea furnizorului de electricitate pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici