Leul s-a apreciat foarte uşor - 4,1400 lei/euro

Leul s-a apreciat uşor în raport cu euro în prima oră a sesiunii interbancare locale de joi, continuând traiectoria ascendentă de miercuri, în linie cu restul valutelor din regiune, astfel că rata de schimb a scăzut cu 1,3 bani, la 4,1400 - 4,1430 lei/euro.

11 afișări
Imaginea articolului Leul s-a apreciat foarte uşor - 4,1400 lei/euro

Leul s-a apreciat foarte uşor - 4,1400 lei/euro (Imagine: Mediafax Foto)

Primele tranzacţii au fost realizate la 4,1450 - 4,148 lei/euro, paritate cu 0,8 bani sub nivelul de la finalul şedinţei anterioare, când euro a fost cotat la 4,1530 - 4,1560 lei.

Ulterior, băncile au continuat să plaseze ordine de vânzare de euro, ducând rata de schimb din ce în ce mai jos, astfel că la ora 10:05, euro era tranzacţionat la 4,1400 - 4,1480 lei/euro.

"Majoritatea ordinelor de vânzare au cotaţii mai mici faţă de miercuri, însă şi volumele tranzacţionate sunt reduse. Aprecierea leului este determinată de sentimentul pozitiv al investitorilor, după ce bursele din SUA au crescut miercuri. Dacă ieri (miercuri - n.r) nu este exclus să fi intervenit BNR indirect în piaţă, astăzi nu sunt indicii pentru o astfel de operaţiune", a afirmat un dealer.

Bursele din SUA au avansat, miercuri, cu 0,3% - 1,7%, traiectoria fiind preluată şi de pieţele din Asia, care joi au crescut cu 1,43% - 4,55%.

Cursul de referinţă anunţat miercuri de Banca Naţională a României, de 4,1638 lei/euro, a fost cu 0,33 bani peste paritatea de marţi, când euro a fost cotat la 4,1605 lei.

Randamentele practicate joi de băncile comerciale pentru depozitele cu scadenţa la o zi sunt foarte apropiate de dobânzile de miercuri şi oscilează între 9,5% şi 10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici