Lificiu: Numirea fiicei mele în CA al EnergoNuclear nu a fost ceva imoral, ilegal sau incompatibil

Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, că numirea fiicei sale, Ana Georgia Babici, în Consiliul de Administraţie (CA) al EnergoNuclear nu a dus la o situaţie de incompatibilitate, ilegalitate sau imoralitate, mai ales că a şi demisionat după doar câteva zile.

174 afișări

Ana Georgia Babici a fost numită, în urmă cu mai multe zile, în Consiliul de Administraţie (CA) al EnergoNuclear de către reprezentanţii companiei de energie Nuclearelectrica.

Faptul că activitatea EnergoNuclear, unde era implicată fiica sa, trebuia supravegheată de ANRE condus de Petru Lificiu nu reprezintă, în opinia demnitarului, nimic în neregulă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Fiica mea s-a retras săptămâna trecută din acel consiliu, şi-a depus scrisoarea că nu vrea să participe, sunt nişte proceduri care trebuie urmate... Vă explic extraordinar de sincer: s-a făcut fără ştiinţa mea această numire. Fiica mea este un bun specialist în finanţe şi macroeconomie. Nu era deloc nici incompatibilă, şi nici ilegal (numită - n.r.). Cineva a spus că ar putea fi imoral. Eu nici cu asta nu sunt de acord. Nu înseamnă că dacă îţi este rudă trebuie să fie incompetentă. Iar povestea asta n-a făcut-o pe fiică-mea decât să plângă vreo două zile pentru că nu şi-a dorit acest lucru. Nu avea nevoie nici din punct de vedere material, nici profesional, de acel Consiliu de Administraţie", consideră Lificiu.

Conform acestuia, fiica sa şi-a dat demisia şi din funcţia de director la Ministerul de Finanţe.

EnergoNuclear, compania în CA-ul căreia fusese numită Ana Georgia Babici, urmează să construiască reactoarele nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici