Listarea Romtelecom, amânată pentru 2009

Listarea Romtelecom la bursă va avea loc anul viitor, nu în 2008, aşa cum a fost prevăzut iniţial, ca urmare a problemelor de pe pieţele financiare, potrivit ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Karoly Borbely.

28 afișări
Imaginea articolului Listarea Romtelecom, amânată pentru 2009

Listarea Romtelecom, amânată pentru 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

"Vrem să listăm acţiunile Romtelecom, unde statul deţine 45%, în primăvara 2009, la un preţ bun", a afirmat, marţi, Borbely.

El a adăugat că în termen de o lună şi jumătate va fi semnat contractul cu consultantul la privatizarea Romtelecom.

"Caietul de sarcini a fost finalizat de consultantul juridic (casa de avocatură Boştină şi Asociaţii, n.r.), iar în perioada următoare vom semna un contract şi cu consultantul de privatizare", a mai spus oficialul.

În aprilie, Ministerul Comunicaţiilor a anunţat că a selectat Boştină şi Asociaţii pentru a acorda asistenţă juridică instituţiei şi în procesul de listare a Romtelecom, casa de avocatură urmând să întocmească documentele de selectare a consultantului şi a brokerului pentru începerea tranzacţionării la bursă a companiei, parte a grupului elen OTE.

Ministerul Comunicaţiilor a anunţat, în luna februarie, că va angaja o casă de avocatură care să ajute instituţia să întocmească un caiet de sarcini pentru licitaţia de selectare a consultantului în vederea lansării unei oferte publice de vânzare pe piaţa de capital a unui pachet de acţiuni reprezentând cel mai probabil 10% din participaţia statului la Romtelecom.

Instituţia ia în calcul listarea Romtelecom atât pe Bursa de Valori Bucureşti, cât şi pe una dintre pieţele internaţionale de capital. Decizia şi momentul listării vor fi anunţate după prezentarea unui studiu de către consultant, care va viza atât evoluţia performanţelor operatorului de telefonie, cât şi conjunctura de ansamblu a pieţei de capital naţională şi a pieţelor internaţionale.

Karoly Borbely afirma, în luna februarie, că listarea la bursă a Romtelecom se va produce, în varianta optimistă, în octombrie-noiembrie 2008.

Statul român a mai încercat să listeze un pachet de acţiuni deţinut la Romtelecom şi în toamna anului 2006. În acest sens, Ministerul Comunicaţiilor a semnat cu Credit Suisse Securities şi IEBA Trust, în august 2006, un contract de consultanţă şi servicii financiare pentru finalizarea privatizării operatorului de telefonie fixă. Procesul nu a mai avut loc deoarece Romtelecom a trecut printr-un proces de restructurare a activităţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici