Livrările de gaze ruseşti către China ar putea ajunge la o treime din cele destinate Europei

Livrările de gaze ruseşti către China ar putea ajunge la nivelul de o treime din cele destinate Europei, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al grupului Gazprom, Serghei Kuprianov, citat de RIA Novosti.

8 afișări
Imaginea articolului Livrările de gaze ruseşti către China ar putea ajunge la o treime din cele destinate Europei

Sediul Gazprom (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că livrările noastre de gaze destinate Chinei ar putea ajunge la nivelul unei treimi din cele către Europa. Piaţa orientală nu era la fel de importantă ca cea europeană, dar dezvoltarea sa se va accelera în anii următori", a spus Kuprianov.

Vicepreşedintele Gazprom Alexandr Medvedev a anunţat anterior că Gazprom intenţionează ca în 2010 să majoreze exporturile cu 13% faţă de anul current, la 160,8 miliarde de metri cubi, precum şi încasările în valută cu 18%, la 50,3 miliarde de dolari.

În 2008, Gazprom a exportat 142,5 miliarde de metri cubi de gaze, iar încasările în valută au fost de 40 de miliarde de dolari.

Grupul a obţinut în 2008 venituri totale de 65 de miliarde de dolari, cu 60% mai mari decât în 2007.

Gazele naturale reprezintă 3% din consumul energetic din China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici