Lloyds a anunţat pierderi de zece miliarde de lire sterline

Grupul britanic Lloyds a anunţat, vineri, o pierdere de zece miliarde de lire sterline (14,1 miliarde de dolari) pentru anul 2008, ca urmare a unui rezultat negativ de 10,8 miliarde de lire sterline (15,4 miliarde de dolari) al băncii HBOS, preluată în ianuarie.

21 afișări
Imaginea articolului Lloyds a anunţat pierderi de zece miliarde de lire sterline

Lloyds a anunţat pierderi de zece miliarde de lire sterline (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Excluzând pierderile HBOS, Lloyds TSB a raportat un profit de 807 milioane de lire sterline (1,14 milioane de dolari), în scădere de la patru miliarde de lire sterline (5,66 miliarde de dolari) în 2007.

HBOS, creditorul ipotecar preluat la începutul anului, a înregistrat pierderi de 9,9 miliarde de lire sterline (14 miliarde de dolari) din împrumuturi neperformante.

Totodată, Lloyds a anunţat că nu a finalizat planul de participare la programul guvernului britanic de garantare de active în sectorul bancar în valoare de până la 500 miliarde de lire sterline (712 miliarde de dolari).

Analiştii se aşteaptă ca Lloyds să acceseze garanţii din partea statului pentru active cu o valoare de 250 de milioane de lire sterline (354,27 miliarde de dolari).

Guvernul britanic deţine 43% din grupul bancar, după o infuzie de capital totalizând 17 miliarde de lire sterline (24 miliarde de dolari) în octombrie anul trecut.

Citeşte şi:

Royal Bank of Scotland va concedia 2.300 de angajaţi

RBS România, scoasă la vânzare

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici