Lucian Anghel, economist-şef al BCR: Nevoia de finanţare a României este atât de mare încât trebuie utilizată orice alternativă

Nevoile de finanţare ale României sunt atât de mari încât trebuie utilizată orice sursă alternativă pentru atragerea banilor, precum piaţa de capital sau fondurile de pensii, a declarat miercuri Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti şi economist-şef al BCR.

269 afișări
Imaginea articolului Lucian Anghel, economist-şef al BCR: Nevoia de finanţare a României este atât de mare încât trebuie utilizată orice alternativă

Lucian Anghel (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"România are atât de mult nevoie de finanţare, încât nu mai contează sursele, orice sursă alternativă trebuie utilizată şi susţinută de statul român", a afirmat Anghel.

El a arătat că necesitatea surselor de finanţare creşte, în condiţiile în care pe termen lung deficitul bugetar este redus, investiţiile străine directe vin tot mai puţin în România, iar remiterile de bani de la românii din străinătate nu vor mai fi la fel de mari.

În acest context, Anghel a menţionat că printre sursele alternative de finanţare pe care România ar trebui să le utilizeze se numără piaţa de capital, fondurile de pensii, dar şi dezvoltarea de proiecte în infrastructură, energie sau agricultură.

"Piaţa de capital se poate dezvolta consistent, în condiţiile în care poţi să aduci companii relevante, iar statul trebuie să fie cel care sparge gheaţa. O companie gen Romgaz ar modifica substanţial piaţa de capital", a afirmat Anghel.

El a spus că aşteaptă tot mai mulţi antreprenori să intre pe platforma BVB, unde beneficiază de costuri scăzute şi vizibilitate foarte mare totodată, aceştia putând în doi-trei ani să atragă fonduri de pe piaţa de capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici