Lucian Şova: Am început să calculăm penalităţi de întârziere la construcţia de autostrăzi. Care sunt primele exemple

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat joi că a început calcularea unor penalităţi pe care le va aplica antreprenorilor care întârzie construcţia de autostrăzi, primele exemple fiind Moara Vlăsiei - Bucureşti şi lotul 3 din tronsonul Lugoj-Deva.

1457 afișări
Imaginea articolului  Lucian Şova: Am început să calculăm penalităţi de întârziere la construcţia de autostrăzi. Care sunt primele exemple

Şova: Am început să calculăm penalităţi de întârziere la construcţia de autostrăzi

„Am constatat o mobilizare foarte slabă pe şantierele în lucru şi a existat o primă perioadă, proactivă, în care le-am arătat antreprenorilor în cauză insatisfacţia noastră faţă de posibilele întârzieri. Acum trecem într-o nouă etapă, acolo unde este cazul, şi am început să calculăm penalităţi”, a declarat Lucian Şova, la o conferinţă de prezentare a bilanţului la 6 luni de mandat.

„Vrem să dăm exemple celor care riscă depăşiri ale termenelor. Am mai spus-o şi repet şi acum, pe tronsonul Moara Vlăsiei - Bucureşti deja calculăm penalităţi. Mai putem aplica sancţiuni şi pentru altfel de abateri, şi aici pot să dau ca exemplu lotul 3 din tronsonul Lugoj-Deva, cu penalităţi - în pregătire - de peste un milion de euro”, a mai spus Lucian Şova.

Ministrul Transporturilor a precizat, totodată, că „nu va mai exista nicio recepţie de lucrări fără un raport care să arate ce despăgubiri cerem în caz de întârziere”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici