ROBOR creşte, dar Euro ne dă un răgaz. Moneda europeană a coborât la un nou minim al acestui an

Cotaţia oficială afişată joi de Banca Naţionalîă a României (BNR) este de 4,6217 lei/euro, un nou minim al anului 2018 după cele din 15 ianuarie (4,6256 lei/euro) şi 22 mai (4,6225 lei/euro).

2597 afișări
Imaginea articolului ROBOR creşte, dar Euro ne dă un răgaz. Moneda europeană a coborât la un nou minim al acestui an

ROBOR creşte, dar Euro ne dă un răgaz. Moneda europeană a coborât la un nou minim al acestui an

Leul s-a apreciat sensibil în ultima săptămână faţă de euro, cotaţiile evoluând sub pragul de 4,63 pe fondul unei cereri în creştere de lichidităţi. Cerere care, de altfel, a condus şi la creşterea uşoară a indicatorului ROBOR.

În ianuarie, după cotaţia minimă de 4,62 lei, euro a urcat brusc la maximul istoric de 4,6679 lei (în 23 ianuarie), pe fondul unor tensiuni politice interne. Apoi, în luna mai, cursul a intrat într-o scurtă perioadă de fluctuaţii, atingând la un moment dat minimul de 4,6225 lei/euro.

ROBOR la 3 luni a crescut uşor în ultima săptămână, ajungând joi la 3,47%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici