Lucrările la tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov vor începe în toamna anului 2008

Lucrările la tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov vor începe în toamna anului viitor, contractul pentru execuţie urmând să fie semnat până la data de 1 iunie, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

3 afișări
Imaginea articolului Lucrările la tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov vor începe în toamna anului 2008

Lucrările la tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov vor începe în toamna anului 2008

"Până la 1 iunie vom semna contractul pentru tronsonul Comarnic-Braşov, care va fi realizat prin concesiune, în toamnă urmând să înceapă execuţia lucrărilor", a spus Orban.

La licitaţia organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru concesionarea autostrăzii pe tronsonul Comarnic-Braşov - proiect estimat la o valoare cuprinsă între un miliard de euro şi trei miliarde de euro, fără TVA - vor putea să participe doar investitorii care au avut, în ultimii trei ani, o cifră medie de afaceri de peste 500 de milioane de euro pe an, potrivit unui anunţ al companiei.

Directorul general al CNADNR, Mihai Grecu, a estimat săptămâna trecută că în luna ianuarie 2008 va fi desemnată lista scurtă a posibililor investitori, urmând ca în primăvara anului viitor să fie desemnat câştigătorul licitaţiei. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 24 decembrie.

Autostrada va avea o lungime totală de 58 de kilometri şi va avea peste 50 de poduri, pasaje şi viaducte. Perioada de concesionare este cuprinsă între 25 şi 30 de ani.

Ministrul Ludovic Orban a participat miercuri la începerea lucrărilor de lărgire la patru benzi a centurii de vest a Ploieştiului, durata de execuţie a acestora fiind de 24 de luni. Investiţia, în valoare de 157 milioane lei, va fi finanţată de la Fondul Naţional de Dezvoltare, iar lucrările vor fi executate de firma Pa&Co, deţinută de omul de afaceri Costel Căşuneanu. Centura de vest a Ploieştiului are o lungime de 13 kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici