Lufthansa ar putea reduce costurile cu un miliard de euro

Grupul german Lufthansa va anunţa la sfârşitul lunii iulie un program de reducere a costurilor, care ar putea ajunge, potrivit mai multor analişti consultaţi de Reuters, până la un miliard de euro, ca urmare a declinului cererii pe piaţa transportului aerian.

13 afișări
Imaginea articolului Lufthansa ar putea reduce costurile cu un miliard de euro

Lufthansa ar putea reduce costurile cu un miliard de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotaţia acţiunilor Luftahansa a crescut cu 2,6%, până la 14:20 GMT, în pofida unui declin de 1,5% al indicelui DAX al pieţei de capital germane.

"Am auzit de la nivelul conducerii că vor anunţa reduceri foarte mari de costuri, de până la un miliard de euro", a declarat analistul independent Kurt Hofmann.

Lufthansa a anunţat, anterior, un pachet de măsuri care vizează diminuarea cheltuielilor diviziei de transport de pasageri cu 300 de milioane de euro.

"Având în vedere că au anunţat, deja, reduceri de costuri de 300 de milioane de euro la divizia pentru transport de pasageri, este realist că grupul vrea economii totale de un miliard de euro", a afirmat Jochen Rothenbacher, analist la compania Equinet.

Programul de diminuare a costurilor cu 300 de milioane de euro include reduceri de capacitate, personal şi scoaterea din uz a avioanelor vechi.

Un reprezentant al grupului german a precizat că o decizie urmează să fie anunţată la 30 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici