Lufthansa desfiinţează 3.500 de locuri de muncă, pentru a reveni pe profit

Deutsche Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, a anunţat, joi, planuri pentru desfiinţarea a 3.500 de posturi administrative din operaţiunile globale ale companiei, dintr-un total al angajaţilor de 117.000, în încercarea de a reveni pe profit.

132 afișări
Imaginea articolului Lufthansa desfiinţează 3.500 de locuri de muncă, pentru a reveni pe profit

Lufthansa desfiinţează 3.500 de locuri de muncă, pentru a reveni pe profit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Putem asigura locurile de muncă pe termen lung şi crea noi posturi dacă reorganizăm partea administrativă şi acceptăm reduceri de slujbe acum", a spus directorul general, Christoph Franz.

Lufthansa s-a descurcat mai bine în timpul crizei decât concurenţii Air France-KLM şi British Airways, dar Franz afirmă că operatorul german trebuie să scadă radical costurile pentru a rămâne competitiv.

Şeful Lufthansa a promis să îmbunătăţească rezultatele cu 1,5 miliarde de euro până la sfârşitul anului 2014, chiar dacă marjele sunt sub presiune din cauza preţurilor combustibilului, economiei slabe din Europa, dar şi concurenţei dure din partea companiilor low-cost şi operatorilor din Orientul Mijlociu.

O treime din aceste economii urmează să fie asigurate prin reducerea costurilor cu personalul.

Anunţul vine după ce Lufthansa a raportat, miercuri, dublarea pierderii operaţionale pentru primul trimestru, la 381 milioane de euro. Analiştii se aşteptau la un rezultat negativ de numai 289 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici