Lufthansa intenţionează să disponibilizeze 22.000 de persoane/ Reduceri de personal la mai multe companii aeriene

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat că va reduce 22.000 de locuri de muncă, în condiţiile în care se luptă pentru a face faţă cu încetinirii circulaţiei aeriene cauzată de pandemie, anunţă BBC.

243 afișări
Imaginea articolului  Lufthansa intenţionează să disponibilizeze 22.000 de persoane/ Reduceri de personal la mai multe companii aeriene

Lufthansa intenţionează să disponibilizeze 22.000 de persoane/ Reduceri de personal la mai multe companii aeriene

Transportatorul anticipează o redresare lentă a cererii şi se aştepta să îşi reducă flota cu aproximativ 100 de aeronave după criză.

Lufthansa a spus că jumătate din locurile de muncă eliminate vor fi în Germania şi speră să ajungă la un acord cu sindicatele până la 22 iunie.

Compania aeriană are peste 135.000 de oameni în întreaga lume. Aproximativ jumătate sunt în Germania.

Luna trecută, Lufthansa a convenit un acord de salvare în valoare de 9 miliarde de euro cu guvernul german pentru a se salva de la colaps.

Guvernul german va prelua 20% din companie, participaţie pe care intenţionează să o vândă până la sfârşitul anului 2023.

Acordul trebuie să fie aprobat de acţionarii firmei şi de Comisia Europeană.

Alte companii aeriene pun în aplicare măsuri similare în aşteptarea unei redresări îndelungate.

Astfel, British Airways îşi propune să reducă 12.000 din cei 45.000 de angajaţi, Ryanair va elimina 3.000 de locuri de muncă - 15% din forţa de muncă, EasyJet a anunţat că va reduce până la 30% din forţa de muncă - aproximativ 4.500 de locuri de muncă, iar Virgin Atlantic, care angajează 10.000 de oameni, a spus că va reduce 3.000 de locuri de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici