MADR va trimite CE scrisoarea privind problemele de la APIA la 7 noiembrie

Ministerul Agriculturii va trimite Comisiei Europene scrisoarea privind modul de rezolvare a problemelor la APIA cel mai probabil la 7 noiembrie, a afirmat premierul Călin Popescu Tăriceanu, arătând din nou că nu este nevoie de "intervenţii politice" deoarece Guvernul poate recupera restanţele.

4 afișări
Imaginea articolului MADR va trimite CE scrisoarea privind problemele de la APIA la 7 noiembrie

MADR va trimite CE scrisoarea privind problemele de la APIA la 7 noiembrie

"Există capacitatea de efort pentru ca problemele restante să fie rezolvate până la data convenită cu oficialii Comisiei Europene. Nu va fi nevoie de intervenţii politice, iar scrisoarea către CE va fi trimisă înainte de termenul stabilit, cel mai probabil la 7 noiembrie", a spus Tăriceanu.

El a arătat că modulele APIA au fost testate, sunt funcţionale şi urmează să fie certificate.

Premierul Tăriceanu a cerut, joi, să i se prezinte o evaluare a situaţiei din agricultură, în principal a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), arătând că a discutat în cursul zilei de miercuri cu ministrul de resort, Dacian Cioloş, despre problemele existente.

Şeful Guvernului a sosit, joi dimineaţa, la Ministerul Agriculturii, precizând că intenţionează să discute cu reprezentanţii instituţiei atât despre operaţionalizarea APIA, cât şi despre ecarisaj, pesta porcină, identificarea animalelor şi programul de dezoltare rurală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici