Magazinul de aplicaţii pentru terminale Nokia a fost lansat în limba română

Nokia a lansat varianta pentru piaţa românească a magazinului online de aplicaţii pentru telefoane mobile Ovi Store, care permite plata în lei, a declarat, miercuri, directorul general al reprezentanţei locale a producătorului finlandez de terminale mobile, Răzvan Petrescu.

173 afișări
Imaginea articolului Magazinul de aplicaţii pentru terminale Nokia a fost lansat în limba română

Magazinul de aplicaţii pentru terminale Nokia a fost lansat în limba română (Imagine: www.store.ovi.com)

"Noi credem că localizarea este un element esenţial pentru succesul unui ecosistem cum este Ovi. Localizare completă înseamnă că oferim acces la conţinut local, suport pentru limba locală şi preţuri în moneda locală. Ovi Store este cea mai simplă cale de a descărca o aplicaţie pe un terminal Nokia", a spus Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Ovi Store a fost lansat de Nokia, pe piaţa mondială, la jumătatea anului trecut, iar pentru piaţa românească a fost disponibil de la începutul acestui an.

"Până în acest moment, Zuma, Nokia Energy Profiler, YouTube, Locago şi High Speed 3D Lite sunt cele mai descărcate aplicaţii în România. Prin Ovi Store, utilizatorii pot descărca şi achiziţiona aplicaţii şi widget-uri locale", a adăugat directorul general al Nokia România.

Pe Ovi Store sunt disponibile, în total, 9.500 de aplicaţii, care pot rula pe 135 de modele de terminale produse de Nokia.

"Varianta locală permite românilor să se alăture celor 90% dintre utilizatorii de telefoane mobile Nokia care pot beneficia de conţinutul Ovi Store în limba maternă şi celor 80% din utilizatori care pot face cumpărături la Ovi Store în moneda lor naţională", a subliniat Petrescu.

Prin Ovi Store, pot fi descărcate şi achiziţiona aplicaţii pentru terminalele Nokia. Conţinutul disponibil la Ovi Store este compatibil cu diverse modele de dispozitive mobile, fiind adaptat necesităţilor specifice ale utilizatorilor. Jocuri, fişiere video, aplicaţii utilitare, podcast-uri, tonuri de apel, widget-uri, software de afaceri şi alte tipuri de conţinut sunt disponibile prin Ovi Store.

Ovi Store a atins, recent, nivelul de 1,6 milioane de descărcări pe zi. Potrivit celor mai recente evaluări Nokia, comunicate pe 12 aprilie, nivelul de activitate a crescut în mod constant, astfel că în prezent fiecare utilizator activ realizează peste 8,5 descărcări pe lună.

Printre dispozitivele cu ecran tactil utilizate cel mai frecvent pentru descărcarea de conţinut de la Ovi Store se numără Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97 şi Nokia N97 mini, Nokia 5530 Xpress Music şi Nokia X6.

La această listă se adaugă trei dispozitive din gama Eseries - Nokia E66, Nokia E71 şi Nokia E72. Potrivit unei actualizări Nokia din ianuarie 2010, jocurile se află în continuare în topul descărcărilor plătite, în timp ce aplicaţiile continuă să conducă în topul descărcărilor gratuite.

La nivel global, posesorii de terminale Nokia din peste 180 de ţări au acces la Ovi Store de pe 135 de modele Nokia, în 30 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici