Magheru, „mallul“ din centrul Capitalei cu mâncare turcească între bănci, magazine de haine închise şi clădiri în renovare

Magheru şi Nicolae Bălcescu, bulevardele cu o lungime totală de aproximativ un kilometru ce leagă Piaţa Ro­mană de Piaţa Universităţii, în centrul Bucureştiului, sunt diferite de arterele comerciale ce străbat alte oraşe euro­pene.

1168 afișări
Imaginea articolului Magheru, „mallul“ din centrul Capitalei cu mâncare turcească între bănci, magazine de haine închise şi clădiri în renovare

Magheru, „mallul“ din centrul Capitalei cu mâncare turcească între bănci, magazine de haine închise şi clădiri în renovare (Imagine: Marius Vasilica/Arhiva Mediafax Foto)

Brandurile internaţionale de îm­brăcăminte lipsesc aproa­pe total, mâncarea „tra­diţio­na­lă“ este tur­cească, viet­na­meză sau din fast food-uri ca McDonald’s şi KFC, în timp ce sex shop-urile şi centrele de schimb valutar ocupă zeci de spaţii.

Chiriile de pe Magheru sunt acum mai mari chiar decât cele de pe Calea Victoriei, potrivit jucătorilor din piaţa de retail. Cel mai central „mall“ din Bucureşti are chirii cuprinse între 50 şi 80 de euro/mp lunar, în funcţie de distanţa faţă de metrou, mai scumpe ca în Băneasa Shopping City sau AFI Palace Cotroceni.

Cu toate acestea, mixul de chiriaşi este unul pestriţ, care mai degrabă profită de traficul dintre cele două staţii de metrou (Universitate şi Romană) în loc să fie în sine o destinaţie, care să atragă clienţi prin produsele şi serviciile oferite.

Fiind totuşi punctul zero al Capitalei, zona este în permanentă mişcare şi transformare, iar într-un final şi-ar putea descoperi identitatea: câţiva muncitori montează dale de piatră pe trotuarul dinspre Calea Victoriei, doi retaileri renovează clădiri istorice în care speră să deschidă magazine cu vizibilitate, dar şi cu vânzări, un dezvoltator imobiliar ridică o clădire de birouri cu spaţii comerciale la parter, iar anumite spaţii au intrat în reamenajare, pentru a se mula pe noi magazine.

Citeşte mai multe despre bulevardul Magheru pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici