Marea Britanie a naţionalizat banca Bradford & Bingley

Grupul spaniol Santander a încheiat un acord pentru preluarea depozitelor de retail şi reţeaua de sucursale ale Bradford & Bingley (B&B), pentru 400 milioane lire (504,9 milioane euro), iar Marea Britanie a naţionalizat, luni, restul activelor deţinute de banca britanică.

29 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a naţionalizat banca Bradford & Bingley

Marea Britanie a naţionalizat banca Bradford & Bingley

Santander va achiziţiona cele 2,7 milioane de conturi de economii ale Bradford & Bingley, care conţin depozite de 21 miliarde de lire (26,5 miliarde euro), potrivit unui purtător de cuvânt al grupului spaniol.

De asemenea, banca va prelua reţeaua de circa 200 de sucursale ale B&B. Brandul B&B va fi menţinut pentru moment, dar conturile vor fi transferate la Abbey, o bancă britanică cumpărată de Santander în 2004.

Santander îşi va majora, prin preluarea activelor B&B, poziţia deţinută pe piaţa britanică, după ce a preluat în iulie Alliance&Leicester, o altă instituţie specializată pe creditele ipotecare.

Ministrul britanic de Finanţe, Alistair Darling, a anunţat, luni, naţionalizarea restului operaţiunilor B&B.

B&B va fi a doua bancă britanică naţionalizată în acest an şi cel mai recent exemplu al unei instituţii importante din Europa sau SUA, care au fost afectate de limitarea creditării la nivel mondial.

Trezoreria a purtat, în acest weekend, discuţii intense pentru salvarea celui de-al noulea creditor ipotecar din Marea Britanie, care însă au eşuat.

Guvernul va prelua portofoliului de credite ipotecare al B&B, în valoare de 50 miliarde lire (63,1 miliarde euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici