Memorandum de colaborare între Portul Constanţa şi Portul Rotterdam, semnat la Galaţi

Un memorandum de colaborare între Portul Constanţa şi Portul Rotterdam a fost semnat, joi, de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi de omologul său olandez, iar potrivit acestuia partea română va beneficia de expertiza olandeză, transmite corespondentul MEDIAFAX.

87 afișări

"A fost semnat în timpul întâlnirii de astăzi (n.r. - joi) memorandumul de înţelegere între Portul Constanţa şi Portul Rotterdam care se va materializa într-un plan de acţiune clar care va fi prezentat pe 31 iulie anul acesta. De ce acest memorandum? Simplu! Portul Rotterdam este primul port ca mărime din Uniunea Europeană, iar potenţialul de creştere al Portului Constanţa este foarte mare, noi având în acest moment oportunitatea de a ajunge pe locul doi la nivelul statelor membre", a declarat Anca Boagiu, care s-a aflat la Şantierul Naval Damen Galaţi, unde a participat, împreună cu omologul său olandez, Melanie Schultz van Haegen, la botezul navei Groningen, construită la Galaţi şi care va intra în dotarea Marinei Militare olandeze.

Potrivit ministrului Transporturilor, prin acest memorandum este parafat un management comun între cele două porturi prin intermediul căruia Portul Constanţa va beneficia de expertiza de succes a Portului Rotterdam.

"Acesta este unul dintre hub-urile regionale pe care noi le construim prin politica de transporturi pe care o facem. Este ştiut că pe lângă dezvoltarea portului discutăm şi despre dezvoltarea reţelei de autostrăzi, ea având punctul terminus la Constanţa. La fel se întâmplă şi cu reţeaua de cale ferată, ceea ce ne duce la dezvoltarea unui punct de transport intermodal foarte puternic la Constanţa", a mai spus Boagiu.

La rândul său, ministrul Transporturilor olandez, Melanie Schultz van Haegen, a susţinut că documentul deschide calea unei colaborări importante între două porturi europene situate în puncte esenţiale din punct de vedere economic.

"Am discutat cu doamna Boagiu câteva subiecte importante privind cooperarea dintre cele două ţări. Suntem mândri să anunţăm că a fost semnat acest protocol de colaborare. Situate în estul îndepărtat şi vestul îndepărtat, cele două porturi pot fi porţi logisitice pentru Europa", a declarat Melanie Schultz van Haegen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici