Metroul din Drumul Taberei va fi construit de consorţiul Astaldi

Metrorex va semna contractul pentru construcţia tronsonului de metrou Râul Doamnei-Haşdeu (Magistrala 5) cu asocierea condusă de compania Astaldi (Italia), după ce contestaţia depusă de Aktor (Grecia) a fost respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

375 afișări
Imaginea articolului Metroul din Drumul Taberei va fi construit de consorţiul Astaldi

Metroul din Drumul Taberei va fi construit de consorţiul Astaldi (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Am primit avizul de la CNSC pentru continuarea procedurilor de licitaţie. Aşadar, firma Aktor a pierdut deoarece Consiliul a dat câştig de cauză celor de la Astaldi. În perioada următoare vom semna contractul", a declarat pentru MEDIAFAX directorul tehnic şi de investiţii al Metrorex, Ştefan Rotaru.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie, consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a realiza tronsonul Râul Doamnei-Haşdeu, însă compania Aktor a depus două contestaţii cu privire la câştigătorul licitaţiei.

Contractul, de 215 milioane euro, va fi finanţat de la buget şi de Banca Europeană de Investiţii şi are o durată de execuţie de 25 luni.

Secţiunea Râul Doamnei - Haşdeu va avea nouă staţii, respectiv Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Aktor a câştigat anul trecut împreună cu grupul francez Vinci construcţia în concesiune a tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, consorţiul renunţând însă la contract. Potrivit grupului Ellaktor, din care face parte compania de construcţii Aktor, contractul, în valoare de 1,5 miliarde euro, a fost anulat deoarece statul român nu a acceptat anumite clauze, situaţie care a condus la imposibilitatea de a obţine finanţare.

Compania Astaldi este prezentă în 23 de ţări. În România, constructorul italian este implicat în mai multe proiecte importante, printre acestea numărându-se Pasajul Basarab din Bucureşti şi Stadionul Naţional din cadrul complexului Lia Manoliu din Capitală.

Grupul spaniol FCC este prezent în România prin FCC Construccion şi prin subsidara Alpine. Printre lucrările derulate de FCC Construccion se numără podul hobanat de la Otopeni pe centura Capitalei, segmentul de autostradă Timişoara - Arad, centura Aradului, centura Constanţei şi pasajul Basarab din Bucureşti.

Delta ACM, firmă deţinută de Florea Diaconu, a fost înfiinţată în 1993 şi este specializată în construcţia şi repararea drumurilor, printre lucrările realizate fiind reabilitarea sistemului rutier de pe mai multe străzi din Bucureşti, precum şi modernizarea unor drumuri judeţene şi naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici