Michelin reia producţia la fabrica de anvelope din Zalău

Michelin România, parte a grupului francez Michelin, va relua, la 1 aprilie, producţia la fabrica de anvelope Silvania din Zalău, care a fost oprită timp de 18 zile, în cursul lunii martie, a declarat, după o conferinţă de presă, responsabilul de relaţii cu presa al companiei, Irina Şeptilici.

356 afișări
Imaginea articolului Michelin reia producţia la fabrica de anvelope din Zalău

Michelin reia producţia la fabrica de anvelope din Zalău (Imagine: www.michelin.ro)

"Uzina de anvelope de la Zalău îşi va începe activitatea la 1 aprilie. (...) Pentru luna aprilie nu s-a anunţat încă programul de lucru", a spus Şeptilici.

Motivul opririi temporare a producţiei a fost ajustarea comenzilor de anvelope, în conformitate cu realităţile pieţei.

Surse din companie au anunţat, la începutul lunii martie, că Michelin va opri, pentru 18 zile, producţia la fabrica de anvelope Silvania din Zalău, din cauza crizei economice, timp în care personalul va participa la traininguri. Totodată, producătorul de anvelope ar mai putea opri producţia la fabrica de la Zalău timp de o săptămână şi în luna aprilie, cel mai probabil în perioada sărbătorilor pascale. La fabrica Silvania lucrează aproximativ 1.300 de angajaţi.

Michelin a mai oprit producţia, între 12 decembrie 2008 şi 3 ianuarie 2009, la toate cele trei fabrici deţinute de grupul francez în România, respectiv untăţile de producere a anvelopelor de la Zalău ş Floreşti, precum şi fabrica de cord metalic de la Zalău.

Potrivit directorului de marketing al Michelin România, Alina Ghica, vânzările de anvelope ale companiei au crescut anul trecut faţă de 2007, însă pentru acest an nu poate face estimări.

Totodată, vânzările companiei au urcat şi în primele două luni ale acestui an, însă cu un ritm mai redus de creştere.

"În primele două luni, am avut o uşoară scădere a dinamicii vânzărilor Michelin în România", a spus Ghica, fără a oferi mai multe detalii.

Cu toate acestea, Michelin îşi propune pentru acest an o cotă mai mare din piaţa anvelopelor din România.

Piaţa anvelopelor de înlocuire a crescut anul trecut cu circa 8-10%, la 2,2 milioane de unităţi, potrivit reprezentanţilor Michelin.

Michelin a lansat, joi, o nouă gamă de anvelope pentru SUV-uri. Potrivit companiei, anvelopele pentru SUV-uri deţin o cotă de circa 3-4% din piaţa totală de anvelope de înlocuire din România.

Grupul francez Michelin este prezent pe piaţa românească din 2001 şi deţine trei fabrici - Victoria Floreşti (anvelope pentru autoturiseme şi camionete), Silvania Zalău (anvelope de camion şi industriale) şi Cord Zalău (cord metalic).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici