MAREA UNIRE DE LA 2023   Microsoft a achiziţionat Activision-Blizzard-King. Comunităţile de fani Call of Duty, Halo, Fallout şi Overwatch se unesc

Microsoft a anunţat achiziţionarea companiei Activision Blizzard King în valoare de 69 de miliarde de dolari, aducând francizele Call of Duty, StarCraft, Overwatch, WarCraft şi Diablo sub umbrela Xbox, alături de Halo, Age of Empires, Fallout, Elder Scrolls, Forza Horizon, Disohonored, Doom şi Wolfenstein.

1587 afișări
Imaginea articolului Microsoft a achiziţionat Activision-Blizzard-King. Comunităţile de fani Call of Duty, Halo, Fallout şi Overwatch se unesc

Achiziţionarea entităţii Activision-Blizzard-King a fost amânată un an din cauza proceselor din SUA şi Marea Britanie care au acuzat Microsoft de monopol. 

Comisia Federală pentru Comerţ din SUA încerca să împiedice gigantul tehnologic Microsoft să achiziţioneze compania deţinătoare de francize ca Diablo şi Call of Duty. Motivul era temerea că achiziţia ar permite gigantului Microsoft să-şi suprime concurenţii consolei sale Xbox, adică Sony şi Nintendo. 

Reprezentanţii Microsoft au susţinut că va continua să permită lansarea jocurilor video şi pe consolele PlayStation şi Nintendo Switch, ba chiar au promis că vor vinde tehnologia cloud către compania franceză Ubisoft, cea care produce francize ca Assassin's Creed, Far Cry şi Rainbow Six. 

În cele din urmă, disputele s-au  încheiat astăzi, după ce Marea Britanie a aprobat tranzacţia, potrivit IGN

Bobby Kotick, care a devenit director executiv al Activision din 1991, spune că va mai rămâne în funcţie până la finalul anului 2023:  „Phil mi-a cerut să rămân în funcţia de CEO al Activision Blizzard King şi am convenit că voi face asta până la sfârşitul anului 2023”, a scris Kotick. Kotick va primi o compensaţie de peste 375 de milioane de dolari acum după încheierea tranzacţiei.

Şeful Xbox, Phil Spencer, a spus că este încântat de succesul de a aduce jocurile Activision Blizzard la Game Pass

„De astăzi începem munca pentru a aduce îndrăgitele francize Activision, Blizzard şi King pe Game Pass şi alte platforme. Vă vom împărtăşi mai multe despre când vă puteţi aştepta să jucaţi în lunile următoare. Ştim că sunteţi încântaţi – şi noi suntem de asemenea".

Spencer a transmis, de asemenea, un mesaj jucătorilor ai jocurilor Activision Blizzard, sugerând că suportul multiplatform va continua. „Pentru milioanele de fani care iubesc jocurile Activision, Blizzard şi King, vrem să ştiţi că astăzi este o zi bună pentru a juca. Sunteţi inima şi sufletul acestor francize şi suntem onoraţi să vă avem ca parte a comunităţii noastre. Indiferent dacă jucaţi pe Xbox, PlayStation, Nintendo, PC sau mobil, sunteţi binevenit aici şi veţi rămâne binevenit, chiar dacă Xbox nu este locul în care joci franciza ta preferată. Pentru că atunci când toată lumea joacă, toţi câştigăm". 

Microsoft a publicat un trailer, mai jos, pentru a celebra ,,Marea Unire de la 2023".

În 2020, a avut loc ,,mica unire", când Microsoft a cumpărat studioul de jocuri Bethesda, creatoarea francizelor de jocuri Wolfenstein, Elder Scrolls, Disohonored, Doom şi Fallout, la preţul de numai 7,5 miliarde de dolari

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici