Microsoft a depăşit Apple şi a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Microsoft a depăşit Apple în ceea ce priveşte capitalizarea bursieră, devenind astfel cea mai valoroasă companie cotată la bursă din lume, după ce Apple a ratat joi aşteptările privind rezultatele, scrie CNBC.

620 afișări
Imaginea articolului Microsoft a depăşit Apple şi a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Microsoft a depăşit Apple şi a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Microsoft avea o capitalizare de piaţă de aproape 2.490 de miliarde de dolari la închiderea de vineri a pieţei, în timp ce cea a Apple se situa la aproximativ 2.460 de miliarde de dolari.

Apple a anunţat joi că veniturile au ratat aşteptările Wall Street în cel de-al patrulea trimestru fiscal al companiei, ca urmare a constrângerilor din lanţul de aprovizionare. CEO-ul Tim Cook a declarat pentru Josh Lipton de la CNBC că deficitul de venituri este estimat la 6 miliarde de dolari, dar se aşteaptă la probleme mai grave legate de lanţul de aprovizionare în trimestrul IV.

Vânzările de iPhone-uri ale companiei au crescut cu 47% de la an la an. Trimestrul al patrulea al companiei a inclus doar câteva zile de vânzări ale iPhone 13.

Microsoft a depăşit aşteptările privind veniturile în primul său trimestru fiscal, care au urcat cu aproximativ 22% faţă de anul trecut. Aceasta a fost cea mai rapidă creştere din 2018 încoace.

Apple a fost prima companie care a atins capitalizări de piaţă de 1.000 şi 2.000 de miliarde de dolari. A devenit cea mai valoroasă companie din lume cotată la bursă atunci când a depăşit, anul trecut, gigantul petrolier de stat Saudi Aramco.

Microsoft a depăşit ultima dată Apple la capitalizare bursieră în 2020, când pandemia de coronavirus a făcut ravagii în lanţurile de aprovizionare.Compania a închis pentru prima dată la o capitalizare bursieră de peste 2.000 de miliarde de dolari în iunie, după ce a dezvăluit prima actualizare majoră a Windows în mai mult de cinci ani.

Acţiunile Microsoft au crescut cu peste 48% de la începutul anului până în prezent, în timp ce cele ale Apple au crescut cu aproape 13%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici