Milionarii români nu vor să-şi doneze jumătate din avere iniţiativelor caritabile, ca americanii Buffet şi Gates: Nu ne dăm banii pe mâna hoţilor

Ioan Niculae: "Nu-mi dau banii pe mâna hoţilor şi criminalilor!". Ioan Micula: "Dacă aşa avea un miliard cash, aş da jumătate la orfelinate. Dar am un miliard datorii". George Copos: "Am băgat 40 de milioane în Rapid - consideraţi că i-am dăruit pentru bucuria suporterilor!".

145 afișări
Imaginea articolului Milionarii români nu vor să-şi doneze jumătate din avere iniţiativelor caritabile, ca americanii Buffet şi Gates: Nu ne dăm banii pe mâna hoţilor

Milionarii români nu vor să-şi doneze jumătate din avere iniţiativelor caritabile, ca americanii Buffet şi Gates: Nu ne dăm banii pe mâna hoţilor (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

34 de miliardari americani au răspuns pozitiv exemplului dat de ocupanţii locurilor doi şi trei în topul Forbes International, Bill Gates şi Warren Buffet, angajându-se că îşi vor dona cel puţin jumătate din avere unor iniţiative caritabile.

Milionarii din topul Forbes România, care au acceptat să discute cu reporterii Gândul despre iniţiativa "omologilor" din alte ţări, nu au de gând să le calce acestora pe urme. Răspunsurile primite la întrebările: "Credeţi că în România va avea succes această iniţiativă? Aţi fi dispus să vă donaţi jumătate din avere?" au mers de la "Nu-mi dau banii pe mâna hoţilor de la ong-uri" - Ioan Niculae, patronul InterAgro, până la "De unde să donez? Dacă aş avea cash, aş dona, dar am un miliard de euro datorii! " - Ioan Micula, European Food & Drink. Au făcut notă discordantă Ovidiu Tender şi Dan Şucu. Ultimul susţine că se gândeşte la donarea "unei părţi din avere".

Citeşte mai multe despre iniţiativele caritabile ale miliardarilor români pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici