Ministerul Economiei a cerut Transgaz să livreze la buget dividende de peste 170 de milioane de lei

Ministerul Economiei a solicitat Transgaz convocarea unei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor pentru aprobarea distribuirii sub formă de dividende a 171 de milioane de lei din sumele existente, potrivit unui document transmis miercuri către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

561 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei a cerut Transgaz să livreze la buget dividende de peste 170 de milioane de lei

Ministerul Economiei a cerut Transgaz să livreze la buget dividende de peste 170 de milioane de lei

„În conformitate cu prevederile art. 122 alin. (1) din Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, SNTGN Transgaz SA informează pe toţi cei interesaţi asupra faptului că Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, în calitate de acţionar majoritar, în numele statului, al SNTGN Transgaz SA, a solicitat convocarea unei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor, având pe ordinea de zi aprobarea distribuirii sub formă de dividende a sumei de 171 milioane lei din sumele existente în soldul la 31.12.2016 al conturilor „alte rezerve” şi „rezultatul reportat”, în aplicarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 29/2017 pentru modificarea art. 1 alin.(1) lit. g) din Ordonanţa Guvernului nr. 64/2001privind repartizarea profitului la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome şi pentru modificarea art. 1 alin. (2) si (3) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind Guvernanţa Corporativă a Întreprinderilor Publice”, se arată în documentul transmis miercuri către BVB.

Transgaz, operatorul tehnic al sistemului naţional de transport, este a treia companie listată, după Conpet şi Romgaz, care a anunţat că Ministerul Energiei i-a solicitat să vireze bani la bugetul statului sub formă de dividende.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, că toate companiile de stat urmează să vireze la buget în avans sume sub formă de dividende neangajate în proiecte viitoare, la solicitarea Guvernului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, marţi, că Guvernul le-a solicitat companiilor de stat să vireze la buget dividendele de anii trecuţi, nu să plătească în avans.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici