Ministerul Justiţiei a simplificat obţinerea unor acte emise de Registrul Comerţului

Ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, a solicitat Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) să prelungească programul de lucru cu publicul în toate filialele din ţară şi să elibereze pe loc o serie de documente ce trebuie obţinute de reprezentanţii firmelor de la ghişeele instituţiei.

4 afișări

"Programul de lucru cu publicul va fi prelungit şi va avea 8 ore. Până acum, doar în două judeţe programul de lucru cu publicul al oficiilor judeţene ale registrului comerţului depăşea şase ore pe zi (Caraş-Severin şi Vaslui), în timp ce în unele judeţe exista un program cu publicul de maximum cinci ore. În zilele de vineri programul era şi mai scurt, de la trei la maximum şase ore", se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiţiei remis, joi seară, agenţiei MEDIAFAX.

În plus, ministrul a cerut ONRC să emită pe loc certificatele constatatoare cu starea la zi a firmei şi copiile acestora.

"Eliberarea acestor documente dura mai multe zile şi, în multe situaţii, îngreuna activitatea societăţilor comerciale", se precizează în documentul citat.

Respectivele acte sunt necesare firmelor, printre altele, la orice licitaţie. Lipsa sau întârzierea prezentării acestora conduce automat la pierderea licitaţiei.

"Pentru punerea imediată în aplicare a acestor măsuri, oficiile registrului comerţului au obligaţia să organizeze activităţi în două schimburi pentru instituirea unui program de lucru lărgit, să redimensioneze spaţiile în vederea eliberării pe loc a documentelor şi să afişeze la loc vizibil programul cu publicul", se mai precizează în comunicatul citat.

Cerinţele ministrului Chiuariu sunt obligatorii pentru salariaţii registrelor judeţene. Decizia acestuia are în vedere eficientizarea ONRC şi "oferirea unor condiţii cât mai bune cetăţenilor care apelează la serviciile publice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici