Video Ministerul Transporturilor caută finanţare pentru tronsonul Târgu Mureş - Braşov al autostrăzii Transilvania

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va asigura sumele necesare pentru construirea tronsonului de autostradă Târgu Mureş - Borş al autostrăzii Transilvania, în lungime de 254 km, iar pentru sectorul Târgu Mureş - Braşov va căuta soluţii de finanţare.

609 afișări

"Contractul cu Bechtel (constructorul autostrăzii Transilvania - n.r.) a fost negociat prost, iar acum ne aflăm în plin proces de renegociere a preţurilor practicate de Bechtel", a declarat marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Transport & Logistics, secretarul de stat al MTI Eusebiu Pistru.

El a afirmat că firmele de construcţii cărora MTI le-a trimis notificări pentru respectarea contractelor au început să se "mobilizeze".

"Rezultatele se văd prin faptul că există mai multă voinţă pentru respectarea termenelor", a spus Pistru.

Proiectul de construcţie a Autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Până în prezent au fost contruiţi doar 52 km din autostradă, dintr-un total de 415 km, iar lucrările sunt oprite de la începutul anului, din lipsă de fonduri.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România avea în luna mai o datorie către Bechtel de 90,4 mililoane euro, la care se adaugă TVA în valoare de 90,3 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici