Mitsubishi şi PSA Peugeot Citroen vor construi maşini în Rusia printr-o companie mixtă

Constructorii auto Mitsubishi Motors din Japonia şi PSA Peugeot Citroen din Franţa au anunţat, luni, că vor înfiinţa o companie mixtă în Rusia, pentru a produce maşini sub mărcile Mitsubishi, Peugeot şi Citroen, începând cu anul 2011.

20 afișări
Imaginea articolului Mitsubishi şi PSA Peugeot Citroen vor construi maşini în Rusia printr-o companie mixtă

Mitsubishi şi PSA Peugeot Citroen vor construi maşini în Rusia printr-o companie mixtă

Fabrica din Kaluga, la 180 de km sud-vest de Moscova, va avea o capacitate de fabricaţie de 160.000 de vehicule şi va produce Sport Utility Vehicle-ul (SUV) compacte din cele trei mărci, precum şi vehicule Peugeot şi Citroen de mărime medie.

Cei doi producători de automobile au încheiat acorduri separate cu oficialii de la Moscova, prin care primeau stimulente financiare pentru a asambla maşini în acest stat, şi au anunţat că sunt deschişi la anexarea brandurilor cu parteneri ale căror nume nu au fost dezvăluite.

Peugeot Citroen, al doilea mare constructor din Europa, a anunţat în luna ianuarie că investeşte 300 de milioane de euro în fabrica de la Kaluga, pentru a-i majora capacitatea de producţie la 150.000 de vehicule, în 2010.

Grupul francez va deţine participaţia majoritară la compania mixtă, potrivit unui purtător de cuvânt al Mitsubishi Motors.

Reprezentantul constructorului japonez a adăugat că cei doi parteneri vor furniza ulterior detalii suplimentare cu privire la participaţii şi investiţia pe care o va realiza Mitsubishi, cel mai probabil cu ocazia inaugurării fabricii, pe data de 10 iunie.

Rusia ar putea deveni în câţiva ani cea mai mare piaţă auto din Europa, depăşind Germania, şi s-a transformat într-o prioritate pentru mulţi construtori auto.

Mitsubishi Motors a vândut 107.000 de vehicule în Rusia în anul fiscal încheiat la 31 martie şi anticipează că vânzările vor creşte în acest an cu 31%, la 140.000 de automobile.

Peugeot Citroen vrea să comercializeze 100.000 de vehicule în Rusia până în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici