Moda, vedeta comerţului românesc în 2022. Vânzările de haine şi pantofi au crescut în unele luni cu 20-30%

Moda a fost în 2022, în ansamblul său, vedeta comerţului românesc, evoluţia acestui segment indicând faptul că după ridicarea tuturor restricţiilor oamenii şi-au reluat obiceiurile de consum şi au început din nou să iasă în oraş şi să îşi cumpere haine şi pantofi.

212 afișări
Imaginea articolului Moda, vedeta comerţului românesc în 2022. Vânzările de haine şi pantofi au crescut în unele luni cu 20-30%

Nici măcar inflaţia galopantă nu i-au ţinut pe români departe de malluri şi de magazinele preferate.

În acest context, începând cu fe­bruarie 2022 şi până în octom­brie (cele mai recente date), vânzările de haine, pantofi sau accesorii au fost pe plus lună de lună.

Spre exem­plu, vânzările retailerilor de modă au crescut cu 22,1% în octombrie faţă de aceeaşi lună din 2021.

Spre compara­ţie, per total, vânzări­le din retail au crescut cu doar 4,5% în aceeaşi perioadă, este vor­ba de vânzările de alimente, electro-IT, fashion, carburanţi, cosmetice sau medica­mente.

Astfel, în octombrie, moda a fost, din nou, segmentul din retail pentru care a existat cel mai mult apetit de consum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici