Moneda virtuală Bitcoin revine în forţă. Tranzacţii de un miliard de dolari în 90 de minute

  • Volumele de tranzacţionare cu Bitcoin au crescut puternic.
  • Totul după ce primele 10 fonduri tranzacţionate la bursă din SUA care oferă expunere directă la cea mai mare criptomonedă din lume au debutat pe bursele de valori.
  • Bitcoin rămâne la o valoare de aproape 46.000 de dolari.
367 afișări
Imaginea articolului Moneda virtuală Bitcoin revine în forţă. Tranzacţii de un miliard de dolari în 90 de minute

Moneda virtuală Bitcoin revină în forţă. Tranzacţii de un miliard de dolari în 90 de minute

Volumele de tranzacţionare cu Bitcoin au crescut joi, după ce primele 10 fonduri tranzacţionate la bursă din SUA care oferă expunere directă la cea mai mare criptomonedă din lume au debutat pe bursele de valori, un debut mult aşteptat, scrie FT, citat de Ziarul Financiar.

Tranzacţiile cu cele nouă noi ETF-uri şi cu fondul bitcoin convertit de Grayscale Investments, în valoare de 28 de miliarde de dolari, au depăşit 4 miliarde de dolari pe bursele New York Stock Exchange, Nasdaq şi Cboe, la o zi după ce au primit aprobările din partea Comisiei pentru valori mobiliare şi burse.

Hashdex, un administrator de fonduri brazilian, a avut ca obiectiv să transforme un produs futures existent într-un ETF de bitcoin la vedere, dar nu a putut face acest lucru joi, deoarece SEC a continuat să examineze documentele pentru conversia sa.

ETF-ul de bitcoin al Grayscale a reprezentat aproximativ jumătate din acţiuni, potrivit Bloomberg Intelligence şi companiei, care a declarat că au avut loc tranzacţii în valoare de 1 miliard de dolari în 90 de minute de la deschiderea pieţelor.

BlackRock a precizat că ETF-ul său iShares bitcoin a înregistrat tranzacţii de peste 1 miliard de dolari până la sfârşitul zilei, în condiţiile în care preţul bitcoin, volatil din punct de vedere istoric, a înregistrat un salt la începutul zilei, înainte de a se retrage la aproximativ 46.000 de dolari, în uşoară scădere faţă de nivelul de miercuri.

Preţul bitcoin a crescut cu aproximativ 50% în ultimele şase luni, pe măsură ce s-a creat un consens în jurul probabilităţii crescute ca SEC să aprobe ETF-uri spot, care facilitează investitorilor obişnuiţi expunerea la cea mai cunoscută criptomonedă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici