Moody's ar putea retrograda ratingul Ungariei în urma suspendării discuţiilor cu FMI

Moody's a plasat vineri ratingul "Baa1" al Ungariei sub evaluare pentru o posibilă retrogradare, din cauza riscurilor fiscale accentuate după suspendarea discuţiilor cu FMI şi UE privind acordul de împrumut extern încheiat în octombrie 2008.

18 afișări
Imaginea articolului Moody's ar putea retrograda ratingul Ungariei în urma suspendării discuţiilor cu FMI

Moody's ar putea retrograda ratingul Ungariei în urma suspendării discuţiilor cu FMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia de evaluare financiară a arătat, într-un comunicat, că evaluarea ratingului de ţară al Ungariei se va concentra pe disponibilitatea guvernului de a formula o agendă coerentă de reformă care să poată stabiliza economia şi situaţia financiară a statului.

"Moody's anticipează ca guvernul ungar, UE şi FMI să ajungă la un acord în urma alegerilor locale (programate pentru 3 octombrie), din moment ce toate cele trei părţi sunt conştiente de consecinţele negative ale unei destrămări complete a programului", noteză agenţia.

Moody's va confirma probabil ratingul "Baa1" dacă va exista un angajament credibil faţă de obiectivele fiscale propuse anterior de FMI.

"Totuşi, dacă noile obiective fiscale care vor rezulta din următoarea rundă de discuţii vor anunţa o consolidare fiscală mai puţin rapidă, atunci este probabilă o retrogradare cu o treaptă", avertizează agenţia de rating.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici