Morariu: Aproximativ 90% din activitatea de pe plajele litoralului nu a fost fiscalizată

Aproximativ 90% din activitatea de pe plaje nu a fost fiscalizată nici în acest an, pe litoral existând încă "mult turism la negru", a declarat, joi, Lucia Morariu, secretar de stat în Ministerul pentru Comerţ şi Turism.

1 afișare
Imaginea articolului Morariu: Aproximativ 90% din activitatea de pe plajele litoralului nu a fost fiscalizată

Morariu: Aproximativ 90% din activitatea de pe plajele litoralului nu a fost fiscalizată

"Trebuie să acceptăm că 90% din activitatea de pe plajele litoralului nu a fost fiscalizată nici în anul 2007 şi că există încă mult turism la negru în zonă. Mă refer la întreaga activitate de pe plaje, la beach-baruri, la serviciile de alimentaţie publică, dar şi la închirierea de şezlonguri. Nu dau nici acum bonuri fiscale", a afirmat Morariu.

Secretarul de stat pentru turism recunoaşte că litoralul nu "se poate lăuda cu un nivel deosebit al serviciilor", şi că există probleme determinate de lipsa de personal, costul crescut al energiei şi utilităţilor, dar şi de lipsa de experienţă a hotelierilor în managementul modern.

"Trebuie să recunoaştem că dacă nu avem bani pentru investiţii în hoteluri, trebuie să învăţăm să facem rost de ei sau să vindem altuia, pentru că pe turist îl interesează servicii bune la preţuri competitive şi, dacă nu le găseşte aici, pleacă acolo unde le găseşte", a adăugat Morariu.

Ea a mai spus că investiţiile în hotelurile de unu şi două stele, care "populează" litoralul în proporţie de peste 70%, sunt o necesitate imediată, iar dacă deficienţele nu vor fi remediate, acestea vor fi declasificate.

"Ministerul pentru Comerţ şi Turism va începe o acţiune de evaluare a certificatelor de clasificare pe stele ale structurilor de cazare şi va acorda termene de remediere a deficienţelor prin investiţii până la începerea sezonului viitor, în caz contrar urmând procedurile de declasificare", afirmă secretarul de stat.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici