Musk vinde ”suficiente acţuni”. Unde s-a oprit miliardarul

  • Elon Musk, directorul general al Tesla, a declarat că a vândut "suficiente acţiuni" pentru a-şi atinge planul de a vinde 10% din companie
  • Acţiunile Tesla şi-au pierdut un sfert din valoare, după ce Musk a anunţat vânzarea
  • Marţi, Musk a mai vândut încă 583.611 acţiuni
1452 afișări
Imaginea articolului Musk vinde ”suficiente acţuni”. Unde s-a oprit miliardarul

Sursa foto: Mediafaxfoto

Elon Musk, directorul general al Tesla, a declarat că a vândut "suficiente acţiuni" pentru a-şi atinge planul de a vinde 10% din cea mai valoroasă companie auto din lume, potrivit unui interviu.

Miliardarul, care a mutat sediul central al companiei din California în Texas în această lună, după ce anul trecut s-a mutat personal, a criticat, de asemenea, statul California pentru "supraimpozitare".

Acţiunile Tesla, care au oscilat aproape de maxime record, au pierdut aproximativ un sfert din valoarea lor după ce Musk a declarat pe 6 noiembrie că va vinde 10% din participaţia sa dacă utilizatorii Twitter vor fi de acord.

Marţi, Musk a mai vândut încă 583.611 acţiuni, ceea ce a dus numărul total de acţiuni de care s-a debarasat la 13,5 milioane - aproximativ 80% din ceea ce plănuia să vândă.

"Am vândut suficiente acţiuni pentru a ajunge la aproximativ 10%, plus chestiile legate de exercitarea opţiunii şi am încercat să fiu extrem de literal aici", a declarat el în interviul acordat site-ului satiric Babylon Bee.

Când a fost întrebat dacă a vândut acţiunile din cauza sondajului de pe Twitter, el a spus că trebuia să exercite opţiunile de acţiuni care expiră anul viitor "indiferent de situaţie". De asemenea, el a adăugat că a vândut o "acţiune suplimentară" pentru a se apropia de 10%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici