Negriţoiu: Politica monetară e ca hipertensiunea. Nu doare, dar poate conduce la deces

BNR tot vorbeşte despre descurajarea creditului în euro după ce l-a lăsat să ajungă dominant, dar nu încurajează concret folosirea leilor în economie, nu reduce rezervele minime la lei, programul guvernamental Prima casă nu este exclusiv în lei şi se emit prea puţine titluri pe termen lung în lei, dobânda de referinţă şi dobânzile de pe piaţă se bat cap în cap, afirmă Mişu Negriţoiu, directorul general al ING Bank România.

207 afișări
Imaginea articolului Negriţoiu: Politica monetară e ca hipertensiunea. Nu doare, dar poate conduce la deces

Negriţoiu: Politica monetară e ca hipertensiunea. Nu doare, dar poate conduce la deces (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Avem o mare problemă cu creditul în euro, dar BNR este foarte nehotărâtă. Nimeni nu discută despre faptul că adoptarea euro devine o fata morgana, însă tocmai creditul în euro creşte mai departe şi ne legăm pe 20-25 de ani de nişte dobânzi asupra cărora nu avem niciun control şi vrând-nevrând trebuie să ţinem cursul stabil. Trebuie să se înceapă ceva concret pentru stimularea creditului în lei, al cărui cost îl putem controla de bine de rău, trebuie stimulată economisirea în lei, trebuie o politică proactivă prin care să fie format un alt trend - populaţia să economisească, firmele să investească."

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici