Nevoia de spaţii de birouri va scădea, iar biroul va deveni un loc utilizat ocazional

Nevoia de spaţii de birouri va scădea, ca rezultat al modalităţilor de lucru viitoare, iar biroul va deveni "un loc utilizat ocazional", potrivit unui sondaj la care au participat 600 de directori de companii din întreaga lume.

605 afișări
Imaginea articolului Nevoia de spaţii de birouri va scădea, iar biroul va deveni un loc utilizat ocazional

Nevoia de spaţii de birouri va scădea, iar biroul va deveni un loc utilizat ocazional (Imagine: Laszo Mihaly/Mediafax Foto)

"Aproape 60% din respondenţii sondajului din organizaţiile mari au preconizat o scădere a nevoii de spaţii de birouri, ca rezultat al modalităţilor de lucru viitoare, şi doar 7% au preconizat o creştere a nevoii de astfel de spaţii. Peste jumătate din respondenţi (51%) au menţionat că biroul va deveni un loc utilizat ocazional", se arată într-un comunicat al companiilor care au efectuat sondajul, Regus, furnizor de spaţii de lucru flexibile, şi Unwired, specializată în viitorul domeniului ocupaţional.

Raportul, denumit "Măsurarea beneficiilor agilităţii la locul de muncă", vizează atât opinia actuală referitoare la domeniul ocupaţional cât şi felul în care companiile răspund la modul de lucru agil.

"Pe măsură ce lumea virtuală câştigă teren, valorificarea agilităţii şi crearea unui puternic argument comercial pentru schimbarea modului în care muncim vor deveni esenţiale. (...) Viitorul în domeniul ocupaţional va implica organizaţii care se îndreaptă către un model de lucru mai flexibil, în care angajaţii vor avea posibilitatea de a-şi alege felul cum este cheltuit bugetul pentru propriul spaţiu de birou", a declarat într-un comunicat Bob Gaudreau, vicepreşedinte executiv al Regus.

Reprezentanţii Unwired au declarat, de asemenea, angajatorii vor fi obligaţi să găsească o nouă unitate de măsură pentru costul "asigurării condiţiilor de muncă", lăsând în urmă abordarea tradiţională a conceptelor de chirie şi rate, într-o lume bazată pe metri pătraţi.

"Întrucât utilizarea unui birou în prezent este în general de numai 45%, birourile goale nu mai au rost într-o lume în care mobilitatea şi agilitatea vor fi acceptate de oameni ca fiind cele mai eficiente şi durabile modalităţi de lucru", a arătat Philip Ross, director executiv în companie.

Sondajul a arătat că 62,5% dintre întreprinderile mari studiate au dezvoltat deja noi modalităţi de lucru şi că doar 12% dintre persoanele intervievate doresc să lucreze de acasă. Aproape 80% dintre respondenţi afirmă că beneficiază de tehnologia necesară pentru a fi productivi la locul de muncă şi că primesc din ce în ce mai multe resurse tehnologice care să le permită să lucreze indiferent unde s-ar afla.

Totodată, peste 70% dintre cei intervievaţi cred că angajaţii tineri, cei activi la începutul mileniului şi generaţia care încă merge la şcoală, vor accepta mai uşor munca în mediul virtual şi vor respinge ideea de a munci într-un birou tradiţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici