Niţă: Enel şi ArcelorMittal au opţiunea firească să se retragă din proiectul privind reactoarele 3 şi 4

Proiectul de peste şase miliarde de euro al construcţiei reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala din Cernavodă va fi reevaluat, iar acţionarii privaţi ai companiei EnergoNuclear au opţiunea să rămână sau nu în compania de proiect, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

313 afișări
Imaginea articolului Niţă: Enel şi ArcelorMittal au opţiunea firească să se retragă din proiectul privind reactoarele 3 şi 4

Niţă: Enel şi ArcelorMittal au opţiunea firească să se retragă din reactoarele 3 şi 4

"Este o opţiune să se retragă, în mod firesc. Partea chineză face due-dilligence pentru întreg proiectul. Proiectul va fi reevaluat, iar cei doi acţionari privaţi vor trebui să spună sau nu dacă vor să participe la EnergoNuclear. Depinde de investitori dacă doresc să îşi pună banii în capitalul social al EnergoNuclear", a delclarat Niţă într-o conferinţă de presă.

EnergoNuclear, compania care ar trebui să construiască reactoarele nucleare 3 şi 4, a pierdut în 2010 cea mai mare parte a investitorilor implicaţi în această investiţie. Acţionarii privaţi ai companiei EnergoNuclear sunt Enel (Italia) şi ArcelorMittal România

Din 2010, niciun alt ninvestitor nu a dorit să se implice în proiect, iar Guvernul vrea să realizeze investiţia cu companii din China.

EnergoNuclear este controlată majoritar de statul român, prin Nuclearelectrica, producătorul de energie care operează centrala nucleară din Cernavodă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici