Nivel de şomaj fără precedent în Australia, din cauza coronavirusului: 2 milioane de oameni îşi vor pierde locul de muncă

  • Aproape 2 milioane de australieni îşi vor pierde locul de muncă până în noiembrie
  • Până în august, rata de şomaj a Australiei se va dubla, de la 5,1% la 11,1%
  • Industria turistică a fost afectată acut de pandemie, dar şi de incendiile de vegetaţie
518 afișări
Imaginea articolului Nivel de şomaj fără precedent în Australia, din cauza coronavirusului:  2 milioane de oameni îşi vor pierde locul de muncă

Nivel de şomaj fără precedent în Australia, din cauza coronavirusului: 2 milioane de oameni îşi vor pierde locul de muncă

Se preconizează că aproape 2 milioane de australieni îşi vor pierde locul de muncă până în noiembrie, sugerează noi date de la Centrul de Economie Bankwest Curtin la începutul acestei săptămâni. Peste 65.000 de lucrători au renunţat la locul de muncă în mai puţin de o săptămână, în timp ce angajatorii din mai multe sectoare au închis fabricile din cauza măsurilor stricte de distanţare socială, potrivit DPA International.

Sistemul australian de asistenţă socială Centrelink a înregistrat întârzieri îndelungate, iar site-ul s-a blocat din cauza numărului fără precedent de şomeri nou-veniţi. Până în august, rata de şomaj a Australiei se va dubla, de la 5,1% la 11,1%, ceea ce reprezintă cel mai înalt nivel înregistrat din 1992.

Până în noiembrie, se aşteaptă ca 1,7 milioane de australieni să rămână fără muncă. Statul cu cele mai multe cazuri de Covid-19, New South Wales, va fi cel mai puternic lovit, cu peste 350.000 de pierderi de locuri de muncă urmate de Victoria cu 277.000. Cifra şomajului va atinge 12,7 la sută până în mai 2021.

Pierderea estimată a locurilor de muncă în industria ospitalităţii este stabilită la 250.000 în trei luni, conform statisticilor guvernamentale, deoarece pub-urile, cafenelele şi restaurantele au fost considerate „neesenţiale” şi închise din cauza pandemiei.

Centrele comerciale au rămas fără angajaţi, în ciuda faptului că au rămas deschise. SDA, sindicatul care reprezintă lucrătorii din industria de comerţ cu amănuntul, fast-food şi depozitare, a declarat că „Pagubele vor fi imposibil de recuperat dacă guvernul nu va intensifica măsurile de susţinere ale sectorului cu amănuntul.”

Industria turistică a fost afectată acut de pandemie, dar şi de incendiile de vegetaţie care au devastat în ultimele luni Australia. Restricţiile de călătorie şi restricţiile din întreaga ţară au obligat marile companii aeriene, Qantas şi Virgin, să concedieze 20.000, respectiv 18.000 de lucrători.


Autor: Bogdan Nicolai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici