Nokia neagă că ar fi de acord să înapoieze subvenţiile către landul german

Compania finlandeză Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, a negat joi că a căzut de acord să înapoieze subvenţii în valoare de 40 de milioane de euro către landul german Renania de Nord - Westfalia, după cum anunţase presa miercuri.

18 afișări
Imaginea articolului Nokia neagă că ar fi de acord să înapoieze subvenţiile către landul german

Nokia neagă că ar fi de acord să înapoieze subvenţiile către landul german (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nokia a anunţat în aprilie că este de acord cu un pachet de 200 de milioane de euro destinat disponibilizării salariaţilor de la fabrica din Bochum, din comitatul german Renania de Nord - Westfalia, dar compania s-a împotrivit înapoirerii de subvenţii către stat.

"(Informaţiile) nu sunt adevărate. Nokia s-a aflat in discuţii cu Renania de Nord Westfalia pentru a ajunge la o soluţie în cazul Bochum, dar anunţurile privind înapoierea unor subvenţii sunt absolut false", a declarat un purtător de cuvânt al Nokia.

Statul a cerut ca producătorul de telefoane mobile să înapoieze subvenţii în valoare de 60 de milioane de euro, după ce Nokia a anunţat închiderea fabricii din Bochum şi mutarea activităţii în România, aproape de Cluj-Napoca, pentru reducerea cheltuielilor.

Într-un comunicat de presă emis joi, compania finlandeză a anunţat că va contribui cu 20 de milioane de euro în cadrul unui program de dezvoltare regională, creat şi demarat împreună cu executivul comitatului Renania de Nord - Westfalia, din Germania, şi oraşul Bochum, iniţiativă care are ca scop atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă.

Acordul este menit să calmeze tensiunile declanşate de relocarea fabricii Nokia de la Bochum în parcul industrial Tetarom 3, din apropiere de Cluj-Napoca, în România.

Prin intermediul programului, Nokia şi statul german, reprezentat prin autorităţile din Renania de Nord - Westfalia, urmăresc să atragă investitori internaţionali în Bochum şi oraşele din apropiere, să ajute la dezvoltarea companiilor pe plan local, pentru crearea de noi locuri de muncă, să sprijine sectorul cercetării ştiinţifice şi să găsească o companie interesată să preia unitatea de producţie închisă, pentru a o dezvolta şi a asigura continuitate pentru salariaţi.

Pentru început, Nokia şi Renania de Nord - Westfalia vor participa cu 20 de milioane de euro fiecare la finanţarea programului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici