Nokia şi Microsoft sunt aproape de un parteneriat în domeniul software pentru smartphone-uri

Nokia şi Microsoft sunt aproape de un parteneriat în domeniul software, în încercarea de a recupera terenul pierdut pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, dominată de iPhone-ul celor de la Apple şi de sistemul de operare Android al Google, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

74 afișări
Imaginea articolului Nokia şi Microsoft sunt aproape de un parteneriat în domeniul software pentru smartphone-uri

Nokia şi Microsoft sunt aproape de un parteneriat în domeniul software pentru smartphone-uri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, a purtat discuţii cu şeful Microsoft, Steve Ballmer, în legătură cu instalarea unui sistem de operare pentru telefoane mobile dezvoltat de compania americană pe terminale Nokia, a afirmat una dintre surse.

Elop a vorbit şi cu CEO-ul Google, Eric Schmidt, privind folosirea Android pe telefoane Nokia, însă este puţin probabil ca discuţiile să conducă la un acord, susţine altă sursă.

Şeful Nokia va lansa vineri, la Londra, o nouă strategie a grupului finlandez, în centrul căreia va sta un plan de revenire pe piaţa smartphone.

Atât Nokia, cât şi Microsoft au ratat startul pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, care a crescut într-un ritm exploziv în ultimii trei ani. Principalul dezavantaj al Nokia este sistemul de operare insuficient de avansat pentru a face faţă cerinţelor actuale, în timp ce Microsoft a lansat foarte târziu Windows Phone 7, iar sistemul nu se bucură de prea mult succes în privinţa adopţiei de către producătorii de telefoane şi în ceea ce priveşte vânzările.

Astfel, cele două companii s-ar completa reciproc într-un parteneriat şi ar putea să recupereze o parte din terenul pierdut în faţa Apple şi Google.

Elop, fost director executiv la Microsoft, ar putea de asemenea să facă schimbări majore în structura de conducere a Nokia şi să reevalueze viabilitatea platformelor software ale companiei finlandeze, Symbian şi MeeGo. Nokia are un buget de cercetare de 5,9 miliarde euro, de peste patru ori mai mare decât al Apple.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Nokia şi Microsoft au refuzat să comenteze informaţiile.

Nokia ar prefera să încheie un parteneriat strategic cu un producător important de software pentru telefoane mobile, şi nu să devină unul dintre zecii de producători care au preluat Android, a adăugat una dintre surse.

Ideea parteneriatului ar fi să combine cota de piaţă încă ridicată a Nokia, în special pe pieţele emergente, cu know-how-ul Microsoft pe software şi internet, a continuat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici