Nokia va elimina 450 de locuri de muncă din divizia de servicii Internet

Compania finlandeză Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, va elimina 450 de locuri de muncă la nivel mondial din cadrul diviziei specializate în servicii pentru Internet, în vederea reducerii cheltuielilor.

93 afișări
Imaginea articolului Nokia va elimina 450 de locuri de muncă din divizia de servicii Internet

Nokia va elimina 450 de locuri de muncă din divizia de servicii Internet (Imagine: Mediafax Foto)

Unitatea la care va fi redus personalul se ocupă cu dezvoltarea de aplicaţii precum mesagerie, jocuri şi muzică.

Nokia a înregistrat în perioada ianuarie-martie prima pierdere trimestrială, înainte de deducerea impozitelor, din istoria companiei, şi a anunţat că va reduce cheltuielile principalelor divizii cu peste 700 milioane euro.

Producătorul de telefoane mobile intenţionează să se orienteze către noi afaceri din domeniul serviciilor mobile de Internet, pentru a atenua efectele scăderii cererii, însă a redus planurile de investiţii, potrivit Reuters.

"Ne vom concentra investiţiile pe mai puţine iniţiative", se arată într-un comunicat al companiei finlandeze.

Nokia a anunţat, deja, de la începutul anului, că va reduce personalul cu peste 3.000 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici