Nokia va înlocui 14 milioane de încărcătoare cu risc de electrocutare

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia va înlocui 14 milioane de încărcătoare fabricate de compania chineză BYD în acest an, deoarece carcasele acestora se pot desprinde, expunând utilizatorul la riscul electrocutării.

24 afișări
Imaginea articolului Nokia va înlocui 14 milioane de încărcătoare cu risc de electrocutare

Nokia va înlocui 14 milioane de încărcătoare cu risc de electrocutare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Încărcătoarele respective fac parte din gamele AC-3E, AC-3U şi AC-4U.

"Am iniţiat acest program de schimb ca măsură de precauţie. Nu cunoaştem incidente sau vătămări cauzate de aceste trei modele", se arată într-un comunicat al grupului finlandez.

Carcasa de plastic se poate separa de aparat, expunând, astfel, componentele interne, situaţie în care utilizatorul se poate electrocuta, dacă încărcătorul este conectat la reţeua de curent electric, precizează comunicatul.

BYD va suporta toate cheltuielile legate de înlocuirea aparatelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici