NOU RECORD privind şomajul din Grecia. Aproape 27% din populaţie nu are un loc de muncă

Rata şomajului din Grecia a atins un nou record în octombrie, de 26,8%, în urcare de la 26,2% în septembrie, nivel care evidenţiază impactul economic al crizei datoriilor suverane şi al măsurilor dure de austeritate adoptate de guvern.

192 afișări
Imaginea articolului NOU RECORD privind şomajul din Grecia. Aproape 27% din populaţie nu are un loc de muncă

NOU RECORD privind şomajul din Grecia. Aproape 27% din populaţie nu are un loc de muncă (Imagine: Shutterstock)

Totalul persoanelor care nu găsesc un loc de muncă a urcat în octombrie la 1,35 milioane, reprezentând 26,8% din forţa de muncă, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Nivelul şomajului din Grecia este mult mai ridicat decât media zonei euro, care s-a situat la 11,7% în octombrie, potrivit datelor biroului de statistică al UE, Eurostat.

Numărul şomerilor din Grecia este cu aproape 38% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, au anunţat autorităţile elene.

Economiştii se aşteaptă ca Grecia să înregistreze în 2013 al şaselea an de recesiune, în contextul măsurilor dure de austeritate introduse de guvern la cererea creditorilor internaţionali, statele din zona euro şi FMI.

Grecia a primit două pachete de împrumuturi externe, în valoare totală de peste 200 de miliarde de euro, pentru a evita colapsul financiar, după ce din cauza îndatorării foarte ridicate a pierdut accesul la finanţare din piaţa internaţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici