Noul ambasador al Germaniei anunţă care sunt judeţele din România preferate de nemţi pentru investiţii

Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, afirmă că judeţele Timiş, Arad, Sibiu, Cluj, Alba şi Braşov sunt preferate de investitorii din ţara sa şi datorită existenţei mai multor vorbitori de limbă germană.

1824 afișări
Imaginea articolului Noul ambasador al Germaniei anunţă care sunt judeţele din România preferate de nemţi pentru investiţii

Noul ambasador al Germaniei anunţă care sunt judeţele din România preferate de nemţi pentru investiţii (Imagine: Shutterstock)

"Judeţele Timiş, Arad, Sibiu, Cluj, Alba şi Braşov s-au detaşat ca regiuni preferate (de investitorii germani - n.red.) şi datorită disponibilităţii personalului vorbitor de limba germană. (...) Va fi eseţinal pentru România să poată oferi în continuarea economiei personal calificat. Pentru a contribui la acest lucru, companii germane împreună cu unităţi de învăţământ româneşti s-au aliat pentru a întroduce un sistem de pregătire profesională corespunzător sistemului german de învăţă­mânt dual", a declarat Lauk pentru Ziarul Financiar.

El a mai menţionat printre atuurile României faptul că reprezintă "o piaţă mare" în regiune şi buna tradiţie în producţie şi inginerie.

"În plus, România are rezerve energetice proprii, mari suprafeţe agricole şi regiuni turistice foarte atractive, precum şi o populaţie bine pregătită şi talentată la limbi străine", a spus ambasadorul.

Werner Hans Lauk are 63 de ani, este licenţiat în economie politică şi a fost asistent universitar al Universităţii din Tubingen. Lauk este diplomat de carieră cu un parcurs de 34 de ani în cadrul diplomaţiei germane. Prima misiune în străinătate a avut-o în Venezuela, la Caracas, unde a petrecut trei ani în perioada 1980-1983. Între 2008 şi 2010 a fost şeful misiunii în cadrul Ambasadei Germaniei din Kabul, Afganistan. Din luna iulie a acestui an este ambasadorul Germaniei la Bucureşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici